Kontakta oss
Prisjakt
4.69 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Vitlöksbröd

Recept på ett vitlöksbröd som är enkelt att göra och går bra att frysa in om du vill. Prova gärna att kalljäsa brödet över natten för ett ännu bättre bröd.

3.71 av 5 (7 recensioner)
Vitlöksbröd

Ingredienser

Vitlöksbröd

  • 4,5 dl kallt vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 10 gr jäst
  • 850 gr vetemjöl special
  • 10 gr finsalt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk flingsalt
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Tillsätt mjöl, olivolja, jäst, pressad vitlök och vatten i köksmaskinens bunke.
  2. Arbeta degen smidig på låg hastighet i 16 minuter utan salt. Tillsätt finsalt och blanda i två minuter till.
  3. Låt degen jäsa under plast i minst 2 timmar, om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den.
  4. Baka ut till 2 jämnstora bröd och snitta dem med snittkniv. Strö över flingsalt samt sesamfrö och låt sedan jäsa till dubbel storlek under bakduk innan du gräddar.
  5. Grädda i 250 graders ugn 5 minuter, sänk sedan till 220 grader och grädda ytterligare 13-20 minuter beroende på storlek.
  6. När brödet är färdigt ska det ha en kärntemperatur på 96 grader. Det gör du enkelt med en kökstermometer.

Lyckas med mat tipsar!

  • Servera vitlöksbrödet till en god fisksoppa!
  • För att få ett smakrikare bröd - kalljäs brödet i kylen över natten.
  • Pensla brödet med vitlökssmör när det kommit ut ur ugnen för ännu mer vitlökssmak.
  • Köp en god olivolja hos oss på Lyckasmedmat.se

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13188 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se