Kontakta oss
Prisjakt
4.58 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Valnötsbröd

Enkelt och gott valnötsbröd med en skållning på havregryn och smak av valnöt.

3.73 av 5 (11 recensioner)
Valnötsbröd

Ingredienser valnötsbröd

2 Bröd Tillagningstid: 45 Minuter plus jästiden
  • Fördeg:
  • 10 g jäst
  • 150 g manitoba cream
  • 200 g vatten
  • Skållning:
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl kokande vatten
  • Huvuddeg:
  • Fördegen
  • Skållningen
  • 250 g vetemjöl
  • 500 g manitoba cream
  • 450 g vatten
  • 25 g salt
  • 150 g hackade valnötter

Gör så här

  1. Blanda ihop fördegen, täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur i 10-12 timmar.
  2. Gör i ordning skållningen genom att blanda havregrynen med kokande vatten. Låt svalna.
  3. Blanda sedan ihop fördegen med skållningen, vetemjöl, manitoba cream och vatten. Arbeta samman degen i ca 8-10 minuter. Häll i saltet och nötterna och blanda ytterligare någon minut. Jäs i bakbunke i ca 30 minuter.
  4. Dela degen i två delar och rulla ihop dem till spänstiga rullar. Lägg i mjölad oval jäskorg (ca 28 cm) med skarven neråt och låt brödet jäsa 2-3 timmar i rumstemperatur under kökshandduk.
  5. Förvärm bakhäll/baksten i 250 graders ugn. Stjälp upp bröden försiktigt och grädda 5 minuter. Sänk sedan värmen till 190 grader och grädda brödet tills kökstermometern visar en kärntemperatur på 96 grader. Tag ut och låt det svalna på bakgaller under en kökshandduk.

Lyckas med mat tipsar!

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13281 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se