Upp och nedvänd banankolakaka

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Upp och nedvänd banankaka, med söt kola som du kan servera både som efterrätt eller till kaffet.

  • Tårtbotten
  • 3 stora ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kokt vatten
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • Banankola
  • 5 små bananer skurna i 3 cm bitar
  • 75 gr smör
  • 1,5 dl ljus sirap

Tårtbotten
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt vatten.
Rör i mjöl, vaniljsocker och bakpulver.

Banankola
Stek bananerna hastigt till de får lite färg i 1/3 av smöret.
Slå på sirapen och låt koka till 2/3 av sirapen återstår, dra åt sidan och rör ned resterande smör.

Banankakan
Smörj kanterna på en springform (25 cm i diameter) slå banankolan i botten. Slå sedan tårtsmeten över och ställ springformen på en plåt och grädda i 175 graders ugn ca 35 minuter.  Kontrollera med en provsticka, när inget fastnar är kakan klar.
Ta ut ur ugnen och låt svalna ca 15 minuter, vänd upp och ned på ett stort fat och plocka bort springformen.

Servera ljummen med en god vaniljglass.

banankakan

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − 18 =