Ugnsbakad lax på saltbädd

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Ugnsbakad lax serverar du med en god potatissallad och eventuellt en pesto på soltorkade tomater.

  • 800 gr laxfilé
  • 2 –3 dl grovt salt

Gör så här

Lägg saltet i botten på en ugnsplåt. Lägg på laxen med skinnsidan neråt, stek i 125 grader varm ugn tills laxen har en kärntemperatur på 50-55 grader.

När laxen är klar låter du den vila fem minuter, vänd upp den med skinnsidan uppåt på ett serveringsfat, dra loss skinnet och skrapa bort eventuellt salt som sitter kvar.

Servera med en god potatissallad och eventuellt en pesto på soltorkade tomater.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − femton =