Tunna grillade revbensspjäll – Spareribs

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 5Röster medel: 4,00 av 5
Loading...

Heta och möra tunna revbensspjäll som du lyckas med gång på gång.

  • 2 kg tunna spjäll
  • 1,5 msk salt
  • Rubbing
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk spiskummin
  • 1-3 krm cayennepeppar
  • 2 krm senapspulver
  • 2 krm mald ingefära
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Penslingssås
  • 0,5 dl sirap
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk sesamfrö

Gör så här

Blanda alla kryddor till rubbingen och rör ihop ingredienserna till penslingssåsen.

Putsa bort hinnan på insidan av revbenen. Lägg dem sedan i en stor skål och salta på bägge sidorna. Låt dem ligga i ca 30 minuter till saltet har smält.
Lyft upp revbenen och rubba dem med rubbingen. Grilla med indirekt grillning och svag värme under lock ca 40 minuter. Grilla ytterligare 20 minuter och pensla ett par gånger med penslingssåsen på bägge sidorna av revbenen. Tag upp dem från grillen, lägg dem i en form och låt vila under folie i 20 minuter innan du äter.
Servera med coleslaw eller tzatziki och rostad potatis.
En av de viktigaste sakerna man gör för att lyckas med revben/kamben är att dra bort hinna på baksidan av benen. Detta för att enklare få in smaken i köttet och sedan blir hinnan bara tråkig att äta.

dra-hinnor-spjall

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × två =