Baka egna tortillabröd
Att baka egna tortillabröd är inte alls svårt, det går fort och de smakar så mycket bättre än bröden du köper i butik! Degen till tortillabröden innehåller bakpulver och behöver därför inte jäsa, vilket gör att det går riktigt fort. Du kavlar ut dem och steker dem i en torr stekpanna - servera tortillabröden varma med en god tacofärs, grönsaker och en het tacosås.
TORTILLAS - GRUNDRECEPT
Ingredienser
- Förberedelser: ca 15 minuter.
- Total tid ca: 45 minuter
- 12-18 tortillabröd
- Ca 5,5 dl vetemjöl special
- 2 dl yoghurt naturell
- 1,5 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1,5 tsk bakpulver
Gör Tortillabröden så här
- Blanda alla ingredienser i en degblandare på låg hastighet i 5 minuter eller knåda för hand ca 10 minuter, tills det är en smidig och elastisk deg.
- Dela i tolv bitar och kavla ut dem till tunna tortillas på mjölat bakbord, ca 14 cm i diameter.
- Stek tortillan 1-2 minuter per sida i medium het stekpanna utan fett.
- Slå in bröden i en bakduk allt eftersom de är klara och servera varma med din favoritfyllning.
Lyckas med mat tipsar!
- Det går bra att frysa in tortillabröden. Frys dem då med smörpapper mellan varje tortilla, så är det enkelt att bara ta ut antalet du behöver.
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Snabbt och bra
Bra och snabb service