-
Botten
-
Sätt ugnen på 175*C. (150*C för varmluftsugn).
-
Vispa äggen och sockret poröst.
-
Smält 100g choklad över vattenbad och blanda ner i äggsmeten.
-
Rör ner den hackade chokladen, mjölet och bakpulvret.
-
Smält smöret och blanda ner sist av allt.
-
Smöra och bröa en rund form 24cm, häll ner smeten och grädda i nedre delen av ugnen 25min.
-
Låt svalna.
-
Whiskeymousse
-
Dela äggulorna från vitorna.
-
Vispa vitorna till ett hårt skum.
-
Vispa grädden tillsammans med en nypa strösocker i en annan skål.
-
Smält chokladen över vattenbad.
-
Rör ner äggulorna i chokladen. En i taget!
-
Blanda whiskeyn i chokladen och rör smeten jämn.
-
Vänd ner chokladen i grädden.
-
Vänd ner äggvitorna i grädden.
-
Bred moussen på den avsvalnade chokladkakan.
-
Toppa med riven choklad.
-
Servera och njut!
Kund
Underbart bud älskar allt