Tandoorisej med raita

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Servera gärna med morotssallad så har du en bra GI måltid. Det går även bra att grilla fisken på utegrillen för att få den riktiga Indiska smaken. Om du inte har bra sejfilé så går det bra att byta ut till din favoritfisk.

  • Fisk
  • 800 gr sejfilé
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk tandoorikrydda (eller efter smak)
  • Raita
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 gurka (300 gr) urkärnad, hackad,0,5*0,5 cm
  • 1 finhackad gul lök
  • ½ tsk salt
  • 2 krm mald spiskummin

Gör så här

1. Lägg fisken i en skål. Blanda matlagningsyoghurt och tandoorikryddan, tillsätt eventuellt röd karamellfärg tills du får en djupröd färg. Häll blandningen över fisken och täck med plastfilm, låt marinera 3-4 timmar eller över natten i kylskåp.
2. Ta upp fisken och torka bort det mesta av marinaden. Stek sedan i medium het stekpanna tills fisken är genomstekt.

Raita
Blanda allt och smaka av med salt, om du inte får tag i matlagningsyoghurt går det bra med turkisk eller grekisk yoghurt.

Servera gärna med morotssallad så har du en bra GI måltid. Det går även bra att grilla fisken på utegrillen för att få den riktiga Indiska smaken.
Om du inte har bra sejfilé så går det bra att byta ut till din favoritfisk.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra − 1 =