Kontakta oss
Prisjakt
4.58 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Tacopaj med köttfärs

Tacopaj med köttfärs och creme fraiche Mexican chili. Servera gärna med lite gräddfil, tacosås och gurka.

3.45 av 5 (31 recensioner)
Tacopaj med köttfärs

Tacopaj med Köttfärs

  • Förberedelser: 20 minuter.
  • Tillagning ca: ca 40 minuter
  • Klart på: 60 minuter
  • Receptet räcker till 4-6 portioner
  • Pajrecept
Uppskattat näringsvärde per 100 gram Tacopaj
  • 385 kcal

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 150 gram smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 1 ägg till pensling
  • Köttfärsfyllning
  • 400 gram köttfärs
  • 2 tsk Spiskummin
  • 2 tsk Chilikrydda
  • 3 tsk Paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 jalapenos
  • Creme fraiche Mexican chili (alternativt naturell creme fraiche, blanda då i lite chili och paprikapulver, eller valfria kryddor)
  • 2 tomater
  • Riven ost

Så här gör du Tacopaj med köttfärs

  1. Gör pajskalet såhär
  2. Blanda mjöl, salt och paprikapulver. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en springform, ca 23 cm i diameter, eller i en pajform, ca 25 cm.
  4. Nagga degen med en gaffel och låt den stå svalt 20-30 min, alternativt ställ in den i frysen i några minuter.
  5. Vispa upp ägget och pensla skalet innan du förgräddar det.
  6. Värm ugnen till 225 grader och förgrädda pajskalet i ca 10 min.
  7. Gör köttfärsfyllningen såhär
  8. Stek köttfärsen och krydda med paprikapulver, salt, spiskummin och chilikrydda, blanda i skivad jalapeno.
  9. Tillsätt vatten och låt koka ihop.
  10. Lägg köttfärsen i det förgräddade pajskalet.
  11. Bred ut creme fraiche ovanpå köttfärsen.
  12. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå, avsluta med lite riven ost.
  13. Grädda tacopajen i ca 15 minuter, tills osten smält och fått fin färg.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier PajreceptTacopaj

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13281 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se