Tabouleh

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Tabouleh är en Libanesisk och Turkisk sallad som kan göras med bulgur som alternativ till couscous. Många gånger används mynta men inte i detta recept. En enkel bufférätt som passar året om.

  • 200 gr couscous
  • 2,5 dl vatten
  • 150 gr tärnade cocktailtomater
  • 1 st finhackad rödlök
  • saften från 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl hackad persilja
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 urkärnad och tärnad gurka
  • salt efter smak

Gör så här

1. Blanda couscous med kryddorna och de hackade grönsakerna i en stor skål.
2. Slå över det kalla vattnet, täck skålen med plastfilm och låt de hela svälla i kylen ca en timme, smaka eventuellt av med mer salt.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 2 =