Szechuankyckling

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Kyckling från Szechuan en enkel och snabb kycklingrätt, som har den typiska smaken av szechuanpeppar.

  • 800 gr kycklingfilé fint strimlad
  • 2 äggvitor lättvispade
  • 2 msk maizenamjöl
  • 2-3 tsk krossad szechuanpeppar
  • 3 st morötter fint strimlade
  • 1 röd paprika fint strimlad
  • 1 gul paprika fint strimlad
  • 200 gr purjolök fint strimlad
  • 1 msk mörk sesamolja
  • 3 msk matolja
  • Sås
  • 2 msk ketchap manis
  • 2 msk salt soja
  • 2 msk risvinäger
  • 0,5 hönsbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor krossade
  • 1 msk fint strimlad ingefära
  • 1 dl vatten

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till såsen.
2. Stek eller woka grönsaker och szechuanpeppar i hälften av oljan på hög värme, lägg sedan åt sidan.
3. Blanda kyckling, maizena och äggvitor, stek eller woka kycklingen i hälften av oljan på hög värme.
4. Sänk värmen och slå såsen över kycklingen, låt det hela koka i 1 minut. Blanda sedan i grönsakerna och koka upp igen.

Servera szechuankycklingen med valfritt ris och njut.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 + 3 =