Sushiris

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Enkelt och snabbt sätt att koka Sushiris på som räcker till 30 bitar Sushi.

  • 3,75 dl Sushiris eller annat rundkornigt ris
  • 6 dl vatten (ca 1,5 * rismängden)
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk salt

Gör så här

Koka upp socker vinäger och salt, låt det svalna.

Lägg riset i en stor sil som du sedan sätter över en vid kastruller eller skål.
Skölj sedan riset några minuter med kallt vatten. Blötlägg sedan riset i kallt vatten 1-2 timmar.
Sila av vattnet och slå riset i en gryta häll på vattnet och koka upp. Sänk sedan värmen till ettan och sätt på ett tätslutande lock.
Låt riset sjuda i ca 15 minuter eller tills allt vatten kokat in, dra av värmen och låt riset stå och dra under lock i 15 minuter.
Häll upp riset på en plåt eller bricka och låt det svalna helt innan du blandar i vinägerkoket och salt.
Denna satsen räcker till ca 30 Nigiribitar.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − tre =