Kontakta oss
Prisjakt
4.69 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Glasstårta / Cheesecake

En god och fräsch sommardessert i form av en cheesecake-inspirerad glasstårta med jordgubbar och hallon, samt smak av vanilj.

4.09 av 5 (35 recensioner)
Glasstårta / Cheesecake
  • Förberedelser: ca 20 minuter
  • Tillagning ca: ca 4 timmear
  • Klart på: ca 4,5 timmar
  • 10-15 bitar
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 g cheesecake
  • 300 kcal

Glasstårta / Cheesecake

Ingredienser

  • 200 gram Digestive-kex
  • 50 gram smör, smält
  • 400 gram Philadelphiaost
  • 200 gram Kesella vanilj
  • 1 dl florsocker
  • 250 gram hallon

Gör så här:

  1. Krossa Digestive-kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulblandningen i botten på en springform ca 23 cm i diameter.
  2. Rör ihop Philadelphia, Kesella och florsocker tills du får en slät kräm.
  3. Vänd försiktigt ner hela jordgubbar och hallon.
  4. Häll krämen över smulblandningen i springformen.
  5. Täck med folie och ställ in i frysen i ca 4-5 timmar.
  6. Ta ut kakan ur frysen en halvtimme innan servering.

Lyckas med mat tipsar!

  • Byt ut jordgubbar och hallon mot dina favoritbär!
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13188 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se