Kontakta oss
Prisjakt
4.72 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp
Efterrätt

Efterrätt

4.09 av 5 (392 recensioner)

Oavsett hur mycket mat man har ätit så finns det alltid plats för efterrätt, håller du inte med? Här har vi samlat massor av goda recept på allt från en klassisk efterrätt till snabba och enkla efterätter de dagar när man inte har så mycket tid, och givetivs avancerade efterrätter för dig som verkligen vill imponera på gästerna!

Några av våra goda efterrätter:

Klassiska efterrätter

Vi har många klassiker i vår receptsamling, som går hem hos gästerna år efter år. Kladdkaka är alltid ett säkert kort och den brukar uppskattas av både stora och små. Panacotta är också en klassisk efterrätt som både går snabbt att göra och som går att variera med olika smaker och toppings!

Enkla efterrätter

Ibland har man inte tid, eller ork, att göra en efterrätt men det finns många enkla efterrätter. En chokladmousse går snabbt att fixa och är otroligt gott! Här nedan har du ett recept på en enkel efterrätt i glas. Efterrätter med choklad brukar också vara väldigt uppskattat, t.ex.  en god tryffel med smak av choklad och hallon. Vill man lyxa till det till vardags eller göra en enkel efterrätt till nyår så har vi en riktigt bra guide på hur du målar praliner i vacker ätbart glitter! En annan enkel efterrätt är fikon inlagda i cognac serverade med vispgrädde - supergott och enkelt!

Chokladmousse med daim - enkel efterrätt i glas

  • Förberedelser: 5 minuter
  • Tillagning: 10 minuter
  • Klart på: 15 minuter
  • 8 portioner
  • Pâtisserie
  • Efterrätt
Chokladmousse med daim har ett uppskattat näringsvärde per 100g på
  • 230 kcal

Ingredienser

Gör såhär

  1. Blanda 1 påse Callebaut chokladmousse (800g) med 1 liter mjölk
  2. Vispa kraftigt med elvisp under 5 minuter tills dess att moussen tjocknar.
  3. Spritsa moussen i serveringsglas.
  4. Låt stå i kylen ca. 6 timmar innan servering,
  5. När det är dags för servering: Hacka daim i små bitar.
  6. Vispa grädde till önskad konsistens. Det är väldigt gott om den är lättvispad!
  7. Garnera moussen med hackad daim och fluffig grädde.
  8. Avnjut denna goda efterrätt!

Lyckas Med Mat tipsar

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

53 recept

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13168 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se