Efterrätt
Oavsett hur mycket mat man har ätit så finns det alltid plats för efterrätt, håller du inte med? Här har vi samlat massor av goda recept på allt från en klassisk efterrätt till snabba och enkla efterätter de dagar när man inte har så mycket tid, och givetivs avancerade efterrätter för dig som verkligen vill imponera på gästerna!
Några av våra goda efterrätter:
- Hemmagjord marshmallows - Enkel att göra och passar utmärkt både i desserter, i en chokladbomb eller att grilla!
- Perfekt sockerkaka - Hur får du sockerkakan saftig och god? Vi har svaret!
- Gräddig kolasås - Passar utmärkt till t.ex. vaniljglass!
- Hemmagjord vaniljglass - Vem älskar inte denna klassiker? Vi har massor av tips på smaksättningar!
Klassiska efterrätter
Vi har många klassiker i vår receptsamling, som går hem hos gästerna år efter år. Kladdkaka är alltid ett säkert kort och den brukar uppskattas av både stora och små. Panacotta är också en klassisk efterrätt som både går snabbt att göra och som går att variera med olika smaker och toppings!
Enkla efterrätter
Ibland har man inte tid, eller ork, att göra en efterrätt men det finns många enkla efterrätter. En chokladmousse går snabbt att fixa och är otroligt gott! Här nedan har du ett recept på en enkel efterrätt i glas. Efterrätter med choklad brukar också vara väldigt uppskattat, t.ex. en god tryffel med smak av choklad och hallon. Vill man lyxa till det till vardags eller göra en enkel efterrätt till nyår så har vi en riktigt bra guide på hur du målar praliner i vacker ätbart glitter! En annan enkel efterrätt är fikon inlagda i cognac serverade med vispgrädde - supergott och enkelt!
Chokladmousse med daim - enkel efterrätt i glas
- Förberedelser: 5 minuter
- Tillagning: 10 minuter
- Klart på: 15 minuter
- 8 portioner
- Pâtisserie
- Efterrätt
- 230 kcal
Ingredienser
- 1 påse (800g) Callebaut Mjölkchokladmousse Mix
- 1 liter mjölk
- Garnering
- 3 dl vispgrädde
- 70 g grovhackad daim
Gör såhär
- Blanda 1 påse Callebaut chokladmousse (800g) med 1 liter mjölk
- Vispa kraftigt med elvisp under 5 minuter tills dess att moussen tjocknar.
- Spritsa moussen i serveringsglas.
- Låt stå i kylen ca. 6 timmar innan servering,
- När det är dags för servering: Hacka daim i små bitar.
- Vispa grädde till önskad konsistens. Det är väldigt gott om den är lättvispad!
- Garnera moussen med hackad daim och fluffig grädde.
- Avnjut denna goda efterrätt!
Lyckas Med Mat tipsar
- Moussen går även att servera i mindre glas på t.ex. en efterrätts-buffé.
- Smaksätt grädden med t.ex. smak av kaffe.
- Garnera moussen med frystorkade bär eller ett vackert blomsterströssel.
- Du kan även garnera moussen med chokladknappar. Här hittar du all choklad från Callebaut!
- Till crepes behöver du denna skrapa. Den fungerar även perfekt till pannkakor!
53 recept
-
Kolasås
Kategorier Baka glutenfritt - Glutenfria recept , Choklad - Recept , Efterrätt , Muffins ReceptGräddig kolasås kallas även Finsk kolasås, Tjinuskisås, med smak av härlig vanilj och kola, perfekt avslutning på middagen tillsammans med t.ex. en god vaniljglass. Vi ger dig även recept på en härlig Dulce de Leche.
läs mer -
Sockerkaka - recept & guide
Kategorier Cecilia Hagerling Larsson , Efterrätt , Samarbeten , SmåkakorSockerkakan - En klassisk, god och alltid uppskattad kaka gjord på ingredienser vi oftast har hemma i våra skafferier. Följ vårt recept så kommer kakan bli riktigt god. Vi bjuder även på lite tips och trix för att lyckas med sockerkakan!
läs mer -
Banoffeepaj
Kategorier Efterrätt , Efterrättspaj , PajreceptSöt och god paj med banan, kondenserad mjölk, grädde och digestivekex. Denna paj blir garanterat en uppskattad efterrätt bland både stora och små!
läs mer -
Lyxig våffelsmet till frasvåfflor
Kategorier Efterrätt , Mat och bakningstipsTvå recept på otroligt goda frasvåfflor! Ett enkelt och klassiskt recept på riktiga frasvåfflor med vispad grädde i våffelsmeten, och ett recept på smaskiga och frasiga veganska våfflor. Givetvis bjuder vi även på massor av tips vad gäller topping!
läs mer -
Recept på mandelmassa
Kategorier Efterrätt , SamarbetenGör din egen mandelmassa. Använd mandelmassa till semlor och andra bakverk eller gör egen marsipan med den!
läs mer -
Marshmallows - Recept och guide
Kategorier Cecilia Hagerling Larsson , Efterrätt , Godis & Karameller - Recept , SamarbetenMarshmallows är ett uppskattat mjukt och fluffigt godis som är lätt att göra hemma. Du kan göra flera olika smaker, former och använda till t.ex. desserter eller grilla!
läs mer -
Vaniljsås - recept
Kategorier Cecilia Hagerling Larsson , Efterrätt , Nyårsdessert - efterrätt nyår , Samarbeten , TårtfyllningarDet är enkelt att göra egen vaniljsås och har du en gång gjort det kommer du inte gå tillbaka till en pulver-vaniljsås. Kolla in vår guide - här hittar du massor av tips för att lyckas med vaniljsåsen.
läs mer -
Donuts - grundrecept munkar
Kategorier EfterrättDonuts, den amerikanska varianten av munkar. Här har vi ett enkelt grundrecept på friterade donuts och vi delar även med oss av vad du ska tänka på när du gör donuts. Givetvis har vi även massor av bra tips på toppings och smaksättningar!
läs mer -
Hallonsås - enkelt recept
Kategorier Efterrätt , Hemgjord glass - glass recept , Nyårsdessert - efterrätt nyår , SamarbetenEn guide på perfekt hallonsås som passar bra till glass, dessert, pannkakor, smoothie - ja det mesta! Enkel att göra och otroligt gott att äta.
läs mer -
Pannacotta
Kategorier Efterrätt , Julgodis 2024Pannacotta är en italiensk vaniljpudding som kan varieras i all oändlighet. Servera den gärna med syrliga bär eller sylt.
läs mer -
Marsipan - Recept
Kategorier Efterrätt , SamarbetenGör egen med vårt populära recept på marsipan, både enkelt och gott. Gör hemgjord marsipan till tårtor och marsipanfigurer
läs mer -
Grundrecept Parfait
Kategorier Efterrätt , Hemgjord glass - glass receptParfait är en frusen glassefterrätt, enkel att göra och du tillsätter ditt valfria smak. Efter att du vispat ihop den ska den frysas in och tas ut en stund innan den serveras. Detta grundrecept på Parfait är från Stadshotellet i Luleå
läs mer -
Enkelt recept - Tarteletter med lemon curd och maräng
Kategorier Efterrätt , EfterrättspajEn enkel, men ack så god, efterrättspaj! Tarteletter med citronkräm och toppig maräng som praktiskt taget smälter i munnen!
läs mer -
Hemgjord vaniljglass
Kategorier Baka med barn - enkla bakverk för barn , Efterrätt , Hemgjord glass - glass receptHär är ett grundrecept på hemmagjord vaniljglass som du gör i glassmaskin.
läs mer -
Rulltårta - recept och guide
Kategorier Efterrätt , Rabarber - Recept och inspiration till somriga efterrätter , SamarbetenRulltårta är väldigt gott i all sin enkelhet. Bakverket uppskattas av både stora som små och passar därför lika bra till vardagsfika som till kalas. I den här guiden bjuder vi bland annat på tips och trix för att du ska lyckas med din rulltårta. Men också några förslag på olika fyllningar för dig som vill testa något nytt.
läs mer -
Tart med frangipane
Kategorier Efterrätt , Pajrecept , SamarbetenDenna godsak är något alldeles extra! Tart med frangipane och färska hallon, pistagepraliné, vit chokladmousse och hallonmaräng - en riktigt fullpott!
läs mer -
Bubbelvåfflor recept
Kategorier Baka med barn - enkla bakverk för barn , Efterrätt , SamarbetenBubbelvåfflor är riktigt goda och du kan fyllda dessa med precis vad du vill! I vår guide får du massor av tips.
läs mer -
Churros - recept och guide
Kategorier Efterrätt , Mat och bakningstips , SamarbetenChurros - detta underbara spanska, friterat bakverk som är så otroligt gott! Servera churros med chokladdipp eller fyll dessa med chokladkräm eller vaniljkräm. Bjud på churros efter maten eller t.ex. på helgen när man vill lyxa till det med något gott och sött.
läs mer -
Påskkycklingar steg för steg
Kategorier Baka med barn - enkla bakverk för barn , Efterrätt , Påskgodis , SamarbetenSöta små påskkycklingar i marsipan med en enkel steg för steg guide och bilder att följa. Ett perfekt pyssel att göra med barnen inför påsk. Allt du behöver är marsipan och strössel.
läs mer -
Chokladpraliner i silikonform
Kategorier Choklad - Recept , Efterrätt , Julgodis 2024 , Nyårsdessert - efterrätt nyår , Praliner , SamarbetenChokladpraliner i silikonform, målade i guld - Enkla chokladpraliner att göra själv. Perfekta till nyårsmiddagen, bröllopet eller till kaffet!
läs mer -
Fräsch efterrätt - vit limekladdkaka med blåbärsmousse
Kategorier Blåbär - Recept, guider och inspiration , Choklad - Recept , Efterrätt , SamarbetenÄntligen är våren här! Vad känns då mer passande än en fräsch efterrätt att avnjuta i den varma vårsolen? I denna guide hittar ni en dessert på en limekladdkaka toppad med en blåbärsmousse. Den kan göras i förväg och förvaras i frysen, vilket är väldigt smidigt!
läs mer -
Marängsviss
Kategorier Baka med barn - enkla bakverk för barn , Efterrätt , Nyårsdessert - efterrätt nyårKlassisk marängsviss med grädde, maränger, chokladsås och banan. En enkel och god efterrätt som nästan alltid går hem hos barnen!
läs mer -
Royal Icing - få perfekt glasyr varje gång
Kategorier Baka med barn - enkla bakverk för barn , Cecilia Hagerling Larsson , Efterrätt , Julgodis 2024 , Samarbeten , SmåkakorAtt spritsa glasyr på kakor är kul, kreativt och dekorativt! Den här glasyren kan du både spritsa eller glasera hela kakor med. Färga glasyren och spritsa mönster som du vill eller fyll en hel kaka, bara fantasin sätter gränser!
läs mer -
Tiramisu recept
Kategorier Efterrätt , Nyårsdessert - efterrätt nyår , SamarbetenTiramisu är en klassisk italienska efterrätt smaksatt med kakao, färskost och kaffe. Kolla in vår guide på underbart god tiramisu!
läs mer -
Prinsessbakelse
Kategorier Efterrätt , Påskgodis , SamarbetenGör en god prinsessbakelse med hjälp av vår guide! Denna är enkel att göra och riktigt god att äta. Du kan själv välja vilken fyllning du vill ha inuti och vilken färg på marsipanen du vill täcka denna med!
läs mer -
Frozen cheesecake recept
Kategorier Efterrätt , Nyårsdessert - efterrätt nyårCheesecake med färskost, grädde, florsocker och vanilj är gott och kan varieras i all oändlighet. Servera med hallonsås, kolasås eller färska bär och smaksätt din frozen cheesecake med det du tycker allra mest om.
läs mer -
Rostat socker - Ta din bakning till nya höjder
Kategorier Cecilia Hagerling Larsson , Efterrätt , Julgodis 2024 , SamarbetenAtt rosta olika ingredienser vet vi kan höja smaken på råvaran, t.ex, rostade nötter, rostad kokos, brynt smör… Detta gäller även strösocker. Rostat strösocker ger en djupare, rundare smak till dina bakverk och har varit konditorernas hemlighet länge!
läs mer -
Kohakutou – recept på japanskt gelégodis
Kategorier Efterrätt , Julgodis 2024Kohakutou är ett japanskt gelégodis. Här får du receptet på hur man gör. Det är ganska enkelt att göra och går att variera i form och färg.
läs mer -
Smulpaj med blåbär och Vit choklad
Kategorier Blåbär - Recept, guider och inspiration , Efterrätt , Efterrättspaj , Pajrecept , SmulpajSmulpaj med blåbär och vit choklad som fyllning och kokos och rörsocker i smuldegen. Blåbärspajen är enkel att slänga ihop och uppskatad av både stora och små. Servera blåbärspajen med vaniljsås eller vaniljglass.
läs mer -
Rulltårtsbakelse
Kategorier Efterrätt , Rabarber - Recept och inspiration till somriga efterrätter , SamarbetenEn otroligt god variant på rulltårta är denna vackra rulltårtsbakelse! Gör en vanlig rulltårta som du sedan skär upp i bitar och dekorerar med grädde, bär och t.ex. chokladdekorationer. Mums!
läs mer
Tårtbricka
Stabila tårtbrickor så nöjd