Söt lökmarmelad

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

En söt lökmarmelad kan användas som tillbehör till grillat kött eller fisk. Den kan också serveras varm, ljummen eller kall efter tycke och smak.

  • 25 gr smör
  • 50 gr strösocker
  • 225 gr rödlök grovt skivad
  • 4 msk grenadin sirap
  • 4 msk rött vin
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 1-2 tsk torr sherryvinäger
  • salt och peppar
  • torkad chili efter smak

Gör så här

Smält smör och socker, tillsätt löken och låt puttra i 30 minuter på låg värme under lock.

Tillsätt sherry- och rödvinsvinäger, vin och grenadin. Låt puttra i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt, peppar och chili. Serveras kall eller varm som tillbehör, till grillat kött eller fisk.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × ett =