Som tam sallad

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Denna thailändska papayasallad passar som tillbehör till varmrätter eller som en liten aptitretare.

  • Ca 600 gr grön papaya
  • 4 msk palmsocker
  • saften av två lime
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 tsk fisksås
  • 8 körsbärstomater
  • 2-4 spansk peppar, urkärnade och grovt hackad
  • 0,5 dl osaltade jordnötter

Gör så här

1. Skala och kärna ur papayan. Strimla fruktköttet fint och lägg det i en skål.

2. Mortla vitlök, chili, tomater, lime, fisksås, jordnötterna och palmsocker till en grov smet och blanda med papayan. Smaka eventuellt av med mer
fisksås.

Denna thailändska papayasallad passar som tillbehör till varmrätter eller som en liten aptitretare.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =