- Förberedelser: ca 20 minuter.
- Tillagning ca: ca 30 minuter
- Klart på: 50 minuter
- 30-35 Bitar
- Pâtisserie
Sjulagerskaka har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
- 492 kcal
Sjulagerskaka
Ingredienser Sjulagerskaka
- 120 gram smör
- 200 gram Digestive
- 300 gram mörk choklad (chokladknappar eller hackad choklad)
- 300 gram hackad Dumle
- 2 dl kokosflakes (går lika bra med riven kokos)
- ca 300 gram hackade valnötter, eller andra nötter
- 2 burkar karamelliserad mjölk (eller 2 burkar sötad kondenserad mjölk som kokats till en kolasås)
Gör såhär
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en bakform, ca 28*18 cm, alternativt klä den med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull och blanda i krossade Digestive-kex. Häll blandningen i formen och pressa till en fast botten.
- Lägg i ett lager mörk choklad, ett lager Dumle, ett lager kokos och ett lager valnötter.
- Värm den karamelliserade mjölken i micron någon minut så blir den lättare att hälla. Bred sedan ut den i ett jämnt lager över kakan.
- Grädda i förvärmd ugn i ca 25-30 minuter.
- Låt svalna i formen och skär i rutor. Förvaras i kyl och serveras rumstempererad. Som med mycket annat blir den här kakan bara godare om den får stå någon dag!
Kategorier Choklad - Recept, Småkakor
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Valhrona kakao
Borde ha upptäckt denna kakao för länge sedan men nu är det gjort och vill fortsätta med min nya fina kakao som jag...