Sherrysill

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Servera sherrysill med hackad rödlök, gräddfil och kokt mandelpotatis

  • 1 burk (420 gr) urvattnade sillfiléer, skuren i bitar
  • 1 rödlök i skivor
  • 1 purjolök i skivor
  • 1 morot i slantar
  • 0,5 dl hackad dill
  • Lag
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl ättiksprit (12%)
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl sherry
  • 1 lagerblad
  • 5 hel nejlika
  • 2 tsk gult senapsfrö
  • 2 tsk krossad kryddpeppar
  • 1 tsk krossad korianderfrö

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Sjud den tills sockret är löst, kyl ned.
2. Varva sill och grönsaker i en glasburk med lock. Slå på den kalla lagen och låt stå i kylen ett dygn innan servering.

Servera med hackad rödlök, gräddfil och kokt mandelpotatis.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − tre =