Sesam -och ingefärskryddade kycklingspett

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 3,00 av 5
Loading...

Servera gärna sesam och ingerfärskryddade kycklingspett med klyftpotatis eller en god bulgursallad och grönsallad.

  • Sesam och ingefärsglace
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 dl japansk soya
  • 1 msk sesamfrön
  • 0,5 hackad röd chili
  • 1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 msk riven ingefära
  • Grillspett
  • 1 kg kycklingfilé
  • 12 st trägrillspett
  • Yoghurtsås
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 1 finhackad skalad gurka
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 1 krm mald spiskummin

Gör så här

Kycklingspett

1. Blanda samman alla ingredienser till glacen. Sjud dessa i en kastrull tills det blir ”simmigt”, lite trögflytande.
2. Tärna kycklingfilén i 1,5*1,5 cm och lägg dem i en stor skål.
3. Slå glacen över kycklingen och låt det marinera en timme. Lägg trägrillspetten i ljummet vatten under tiden.
4. Trä på kycklingbitarna på spetten och fördela så att det blir två spett per person.
5. Grilla på grill eller stek dem i panna.

Yoghurtsås

1. Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med saltet.

Servera gärna med klyftpotatis eller en god bulgursallad och grönsallad.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 2 =