Senapssill

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Senapssill dukas inte bara fram till jul utan alla andra högtider eller på ett smörgåsbord.

  • Sillen
  • 1 burk (420 gr) urvattnade sillfiléer, skuren i bitar
  • 2 röd lökar, skurna i tunna skivor
  • 0,5 dl hackad dill
  • Lag:
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 grovt krossade kryddpepparkorn
  • 2st lagerblad
  • 5 kryddnejlikor
  • Senapssås
  • 1 dl matolja
  • 3 msk senap
  • 2 msk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl hackad dill
  • vitpeppar
  • salt

Gör så här

1. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Lägg dem i en glasburk med lock tillsammans med löken och dillen.
2. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Låt lagen kallna och häll den över sillen. Låt sedan sillen stå ett dygn.

Senapssås
1. Blanda senap, socker och vinäger. Tillsätt oljan droppvis, under vispning(använd elvisp).
2. Blanda i dillen och smaka av med salt och peppar

Efter ett dygn när sillen är färdig marinerad, silas lagen bort. Blanda sedan sillen med senapssåsen. Låt den stå ytterligare ett par timmar i såsen innan du serverar.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 1 =