Rulltårta

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Favoritfyllning till rulltårta är för oss hjortronsylt, vildhallon, jordgubbar och åkerbär. Servera gärna med en klick vispad grädde.

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kokande vatten
  • 1,5 dl valfri sylt
  • 3 msk strösocker eller kokos till att strö på kakan.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader och gör i ordning en plåt med bakplåtspapper, vik upp kanterna på pappret.

2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt ca fem minuter.

3. Blanda och sikta de torra ingredienserna. Rör sedan ned dem försiktigt i äggsmeten tillsammans med det kokande vattnet.

4. Bred ut smeten jämnt på bakplåtspappret, på plåten.

5. Grädda mitt i ugnen, ca 4-5 minuter. Rulltårtan är färdig när provstickan känns torr.

6. Strö över socker på ovansidan av kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper.

7. Dra loss pappret, om det inte lossnar kan man pensla med lite kallt vatten.

8. Bred ut din fyllning över hela kakan och rulla sedan ihop den med hjälp av bakplåtspappret, låt kakan svalna med skarven nedåt.

Hjortronsylt, skogshallon, jordgubbar och åkerbär är våra favoriter till rulltårtan.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 5 =