Rostbiff med ljummen potatissallad

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Rostbiff med ljummen potatissallad är en perfekt festrätt. Den kan ätas både varm och kall, nästan godare kall och kan förberedas i god tid.

  • Rostbiff
  • 800 gr rostbiff eller innanlår
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Potatissallad
  • 600 gr kokt skalad potatis
  • 1 rödlök i ringar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl balsamicovinäger
  • 0,5 dl hackad färsk basilika
  • 3 msk finskuren gräslök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk kapris
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk Tigersås eller tabasco
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Rostbiff

1. Klappa in köttet med salt och peppar, låt det ligga i en timme. Bryn sedan runt om i stekpanna. Lägg över i eldfast form eller på galler med plåt under. Sätt in i ugnen 100 gr, och stek till innertemperaturen är ca 59 grader (kolla med köttermometer).
2. Tag ut ur ugnen och vira in rostbiffen i folie och låt den vila i minst 15 minuter innan den skärs upp (viktigt! Om man trancherar direkt så kommer rostbiffen att tappa en massa vätska). Rostbiffen kan givetvis också serveras kall.

Potatissallad

1. Koka upp vinäger och olivolja, tillsätt sedan lök, vitlök och paprika. Låt de hela koka en minut.
2. Skiva potatisen i en serveringsskål och häll den varma vinägerblandningen över potatisen.
3: Blanda i gräslök, basilika, kapris och smaka av med tigersås, salt, peppar och socker.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 2 =