Rödingrullad med västerbottenost och brännvinsås

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Röding är en laxfisk som finns både odlad och vild. Här hittar du ett recept på rullader med smakrika tillbehör, såsom dillpotatiskrutonger.

  • Rödingrullader
  • 10 st portionsrödingar
  • 80 g lavarökt skinka (finhackad)
  • 80 g västerbottenost (riven)
  • Dillpotatiskrutong
  • 4 stora bakpotatisar
  • 4 msk hackad dill
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Nyköpingsbrännvinsås
  • 1 st finhackad gul lök
  • 2 st svartrötter (skurna i 2cm bitar)
  • 0,5 dl Nyköpingsbrännvin
  • 8 dl vispgrädde
  • 1 kruka färsk dragon (använd bladen)

Gör så här

Rödingrullad
1. Filea och flå rödingen. Lägg den med det som varit skinnsidan uppåt samt svansen ifrån dig, (detta för att rullarna skall bli så kompakta och bra att steka som möjligt) salta och peppra.
2. Fördela skinkan och osten över filéerna
3. Rulla ihop dem och sätt en tandpetare eller ett snöre runt om (foodloop), låt rulladerna vila i kyla en stund före stekning.

Dillpotatiskrutong
1. Skär bakpotatisarna på längden i 1,5 cm tjocka skivor. Förkoka dem nätt och jämt mjuka i saltat vatten.
2. Blanda rapsolja och dill. Pensla potatisskivorna, stek dem sedan tills de är gyllenbruna, salta och peppra.

Brännvinsås
1. Fräs lök i en panna, tillsätt svartrot då löken börjar karamellisera sig. Slå genast på brännvinet och ”flambera”(tänd på med en tändare) och släck sedan med grädden.
2. Låt det hela koka ihop tills såsen tjocknat och svartroten mjuknat
3. Tillsätt salt och peppar från kvarn efter behag och precis innan servering den plockade färska dragonen.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − ett =