Rödingfilé med krossade rotsaker

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

En underbar fiskrätt serverad med rotsaker, en uppskattad rätt för fiskälskare. Röding är en laxfisk, både vild och odlad finns, men den som saluförs är oftast den odlade.

  • Krossade rotsaker
  • 850 gr mandelpotatis, skalad
  • 380 gr jordärtskocka 1*1 cm tärningar
  • 420 gr kålrot skuren i 1*1 cm tärningar
  • 2 tomater, skållade och urkärnade, skurna i tärningar
  • 1 dl grovt hackad bladpersilja
  • 75 gr smör
  • 2 msk ljus sirap
  • salt och peppar efter smak
  • Rödingfilé
  • 1,3 kg pinnbensdragen rödingfilé
  • 250 gr rensade och förvällda murklor
  • salt och vitpeppar
  • smör till stekning
  • Syrlig citronsås
  • 1 st citron
  • 2 dl crème fraîche
  • salt och peppar

Krossade rotsaker

1. Koka den skalade mandelpotatisen i saltat vatten. Efter tre minuter tillsätter du den tärnade kålroten och jordärtskockan som kokas mjuka tillsammans. Slå av vattnet och låt ånga av.
2. Tillsätt resterande ingredienser och stöt till ett grovt mos.

Syrlig citronsås

Pressa citronen i crème fraîchen och smaka av med salt och peppar.

Rödingfilé

1. Stek rödingfilén lätt i smör, krydda med salt och vitpeppar.
2. Bryn sedan murklorna i resterande smör.
3. Arrangera de krossade rotsakerna mitt på tallriken, lägg rödingbitarna på. Strö de brynta murklorna runt om och ringla citron crème fraîchen med en sked över murklorna.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 − tre =