Rödbetssoppa – Borsjtj

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Borsjtj finns både som röd och vit soppa. Här hittar du ett recept på den röda soppan gjord på röda betor. Servera gärna med ett kraftigt rågbröd och crème fraîche som alternativ till smetana.

  • 800 gr grov rivna rödbetor
  • 300 gr grov rivna morötter
  • 200 gr grov rivna palsternackor
  • 200 gr grov riven rotselleri
  • 2 grovt rivna äpplen
  • 600 gr strimlad vitkål
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 st hackad spanskpeppar
  • 2 dl hackad saltgurka
  • 2 msk olivolja
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 3 liter vatten
  • Salt och peppar

Gör Rödbetssoppan så här

Denna soppa lämpar sig bra att göra ett storkok av och resterna som blir över fryser man in i lunchportioner så har man matsäck för flera dagar.

1. Fräs vitkål, lök och vitlök i olivolja i en rymlig kastrull ca 2 minuter.
2. Tillsätt vatten, buljongtärningar, saltgurka och resterande grönsaker. Koka under lock på svag värme 20-30 minuter och smaka av med salt och peppar.
Serveras soppan med en klick crème fraiche och ett mörkt rågbröd med en skiva västerbottenost.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =