Lyckas med mat - recept
Pajdeg
Värt att veta om
Vetemjöl special
Se liknande recept
Pajer

Gillar du att fynda?
Kolla då in webbutiken lyckasmedmat.se där hittar du massor av köksredskap!
Besök webbbutiken här.
Köksredskap på internet, www.lyckasmedmat.se

Erbjudanden
Köksredskap, bakredskap och vintillbehör till riktigt bra priser med snabba leveranser!
Läs mer här på lyckasmedmat.se!

Tipsa en vän om detta recept: Pajdeg
Kökspensel
Grillpensel tillverkad i silikon som klarar upp till 425 grader.

Grillpensel tillverkad i silikon som klarar upp till 425 grader.

Köp Le Creuset bak- och grillpensel i silikon för pensling av kött, fågel eller bakat. här

Pajdeg

Ingredienser: 6 portioner
3,5 dl vetemjöl
150 gr smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
0,5 tsk salt

Gör så här

1. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen och låt den stå svalt 20-30 min, vispa upp ägget och pensla skalet innan du förgräddar det.
3. Värm ugnen till 200 grader, förgrädda pajskalet 10-15 min.

Prova byta ut en del av vetemjölet mot något smakrikt mjöl, till exempel grahamsmjöl, dinkelmjöl eller skrädmjöl.

Sedan är det bara att fylla med din favoritfyllning och njuta av ett sprött och gott pajskal.

Tillagningstid: Pajdeg 25 minuter

Utskriftvänlig version

Köksredskap

Baguetteplåtar
Non-stick Baguetteplåtar med snabba Leveranser och bra priser.
Läs mer här på Lyckasmedmat.se!
Texturmatta Poladot
Texturmatta Poladot

Texturmatta polkadot från PME.

Läs mer
Röd mortel i stengods
Röd mortel i stengods

Mortel i stengods från Le Creuset där du stöter sönder dina kryddor med en mortelstöt , även den i stengods.?

Läs mer
Tesil
Tesil

Tesil från Metaltex i enkel och stilren design. Ögla för upphängning.

Läs mer
Knivfodral, Exxent
Knivfodral, Exxent

Knivfodral från Exxent.

Läs mer
Rivjärn med uppsamlare
Rivjärn med uppsamlare

Ett klassiskt rivjärn som ändå är unikt med uppsamlingslåda. Om du vänder lådan kan du förvara den på insidan av rivjärnet.

Läs mer

Skrivet av:

Jag brukar alltid förgrädda pajskalet.

Skrivet av: Peder

Finns det något bra knep om man vill slippa förgrädda pajskalet?

Skrivet av: Magnus på Matlyckan

Receptet på pajdeg är enkelt att göra. Du kan göra degen flera dagar innan och förvara den i kylen tills du ska använda den. Kom bara i håg att ta ut den några timmar innan du ska trycka ut det i pajformen. (så det blir mjukt.)

Skrivet av: Peder

Hej! Jag ska göra paj imorgon och jag vill bara fråga om det är en lätt recept? Skulle gärna vilja ha svar genast!

Skrivet av: Lisa