Räksallad med chili

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Räksallad med chili serverar du som en lätt lunch eller middag. Det går även bra att äta dessa räkor med kokt eller stekt ris till, om man vill ha en mera matig rätt.

  • 1,5 kg räkor med skal
  • 200 gr valfri sallad (ruccola, frisésallad, isberg)
  • 1 hackad röd paprika
  • 2 dl ringad salladslök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk honung
  • 1 dl vittvin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 0,5-1 urkärnad hackad spanskpeppar
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • fisksås efter smak
  • sweet chilisås efter smak

Gör så här

1. Skala räkorna(koka gärna en god buljong på skalet och frys in till ett senare tillfälle).
2. Fräs paprika, chili och vitlök i olivolja.
3. Slå på det vita vinet, honungen, limesaften, vattnet och buljongtärningen.
4. Koka ihop till hälften och smaka av med fisksås, salt, och sweet chili. Så här långt går det att förbereda i förväg.
5. Precis innan du serverar, kokar du upp såsen. Vänd i räkor, sallad och salladslök. De får bara precis bli varma annars blir räkorna sega och salladen tråkig.
Denna sallad går bra att äta kall, då låter man såsen bli kall och blandar den med sallad och räkorna.

Servera som en lätt lunch eller middag, det går även bra att äta dessa räkor med kokt eller stekt ris till om man vill ha en mera matig rätt.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × två =