Räkbuljong

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 3,00 av 5
Loading...

Att koka buljong på räkskalet efter räkfrossan är ett bra sätt att få en god buljong att ha i frysen.

  • Skalet från 1 kg räkor
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, hackad
  • 1 bit rotselleri, ca 25 g
  • 3 msk matfett
  • 2 msk tomatpuré
  • 7 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • dillstjälkar
  • 1 spansk peppar
  • 2 fiskbuljongtärningar eller motsvarande flytande buljong

Gör så här

1. Fräs lök, morot och selleri i fettet några minuter. Tillsätt tomatpuré och räkskal, rör om. Häll på vattnet och vinet, smula sedan ned buljongtärningarna.

2. Koka fonden under lock 25 minuter. Sila upp, koka sedan den silade buljongen ned till hälften. Använd buljongen till sås och soppor eller frys in till senare.

Att koka buljong på räkskalet efter räkfrossan är ett bra sätt att få en god buljong att ha i frysen.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + tre =