Radiokaka

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Radiokaka, radiotårta, lördagskaka är en gammal klassiker. Ett nostalgiskt minne från 50-talet. Att kakan heter så beror på att den såg ut som transistorradions framsida.

  • 2 ägg
  • 3 dl florsocker
  • 200 gr mörk blockchoklad
  • 150 gr kokosfett
  • 180 gr små barnkex eller fingerkex

Gör så här

1. Klä en avlång bakform med folie eller plastfilm.
2. Smält kokosfett och blockchoklad i en skål i mikron eller i en skål täckt med plastfilm som sätts över en kastrull med hett vatten.
3. Vispa ägg och florsocker vitt och pösigt, blanda i chokladsmeten.
4. Bred ett lager chokladsmet i botten på formen. Lägg ett lager kex ovanpå smeten. Varva sedan chokladsmet och kex tills det är slut. Sista lagret ska vara chokladsmet.

Ställ i kylskåp minst sex timmar, servera i 1,5 cm tjocka skivor.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × ett =