Kontakta oss
Prisjakt
4.69 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Fyra goda kakor med rabarber

Rabarber är en mångsidig växt som passar utmärkt att baka med eftersom syrligheten i rabarbern passar perfekt i söta kakor, desserter och bakverk. Här hittar du fyra goda, enkla recept med rabarber!

4.14 av 5 (49 recensioner)
Fyra goda kakor med rabarber

Bra produkter när du ska göra rabarberkaka:

  • Ingefära - Ingefära och rabarber passar bra ihop. Tycker du ingefära är svår att skala och riva? Då har vi ett smidigt sätt, krossad ingefära på burk. Krossad ingefära är en smaksättare som ger en genuin smak av ingefära. Ingefärapastan produceras varje år i samband med skörden av färsk och skalad ingefära som finhackats för att behålla sin smak och textur. En tesked krossad ingefära motsvarar ungefär 2,5 cm av färsk ingefära.
  • Citruspress - En citruspress gör det mycket enklare att pressa citron, apelsin eller lime. Du hittar citruspressar i olika storlekar och material hos oss. Se våra citruspressar här >>>
  • Mandelmassa - Testa vårt recept på egen mandelmassa. Mandelmassa innehåller få ingredienser och är enklare än man tror. Du hittar receptet på mandelmassa här >>

Rabarber är en tacksam ingrediens till bakningen. Inte bara för dess syrlighet utan även för att det är lätt att få tag på. Många har rabarber i trädgården, eller kanske har du en snäll granne som kan dela med sig.

Vi har samlat fyra recept med rabarber här. Testa något av dem om du vill göra något annat än den klassiska smulpajen med rabarber. Rabarberkaka går utmärkt att göra i långpanna, är enkel att baka och god att äta! Använd en bra ugnsform för rabarberkakan.

En riktigt god och saftig rabarberkaka i springform hittar du recept på här >>>

Rabarberkaka med ingefära

Rabarberkaka med ingefära

En god rabarberkaka som smakar både syrligt och sött med en liten hint av ingefära. En given favorit på sommarens bjudningar!

  • Förberedelser: ca 15 minuter.
  • Tillagning: ca 25-30 minuter
  • Klart på: 40 minuter
  • 25-35 bitar
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 g rabarberkaka
  • 300 kcal

Ingredienser

Rabarberkaka med ingefära

  • Till botten:
  • 50 gram rumsvarmt smör
  • 150 gram farinsocker
  • 90 gram vetemjöl
  • 40 gram havregryn
  • 1/4 tsk salt
  • Till fyllningen:
  • 230 gram Philadelphiaost
  • 115 gram strösocker
  • 0,75 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 350 gram rabarber, skuren i bitar

Gör såhär

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Klä en fyrkantig bakform, ca 20 cm, med bakplåtspapper och smörj den.
  3. Vispa smöret till en krämig konsistens och rör sedan ned sockret.
  4. Rör ned mjöl, havregryn och salt och blanda ihop till en grynig massa.
  5. Spara 1 dl av degen. Tryck ut resten i botten på bakformen.
  6. Vispa Philadelphiaost till en fluffig smet. Tillsätt socker och vispa lite till.
  7. Häll i gräddfil och ägg, ett i taget. Vispa väl efter varje ägg.
  8. Rör ned vaniljextrakt och ingefära.
  9. Lägg rabarber på degen och häll sedan över äggsmeten. Strö över den deg du sparade tidigare (1 dl).
  10. Grädda i ca 25-30 minuter.
  11. Låt kakan svalna och ställ sedan in i kylen. Gärna över natten. Dela sedan i rutor. Ät och njut!

Rabarber- och jordgubbsrutor

Rabarber- och jordgubbstartaRabarberkaka med jordgubbar och citron, en kaka som kombinerar sötma och syrlighet. En riktigt somrig efterrättskaka!

Ingredienser

Rabarber- och jordgubbsrutor

  • Ca 25-35 bitar
  • Till degen:
  • 170 gram vetemjöl
  • 115 gram strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • Rivet skal från en halv citron
  • 150 gram kallt osaltat smör
  • Till fyllningen:
  • ca 350 gram rabarber, skuren i bitar
  • ca 350 gram jordgubbar, skurna i bitar
  • 2 ägg
  • 170 gram strösocker
  • 170 gram grekisk yoghurt med jordgubbssmak
  • 6 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • Saft från en halv citron

Gör såhär

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Klä en fyrkantig bakform, ca 20 cm, med bakplåtspapper och smörj detta.
  3. Blanda mjöl, socker, salt och rivet citronskal. Tillsätt smöret i bitar och blanda till en grynig massa.
  4. Pressa 3/4 av degen i botten på bakformen. Spara resten. Grädda botten i ca 20 minuter och låt svalna något.
  5. Vispa ägg, socker, yoghurt, salt, vaniljextrakt och citronjuice.
  6. Lägg jordgubbar och rabarber på den avsvalnade botten, och häll sedan över äggblandningen.
  7. Strö över det sista av degblandningen och grädda i ca 1 timme.
  8. Låt svalna helt och dela i rutor.

Rabarber- och mandelmuffins

Muffins med rabarber
Fräscha, goda muffins i miniformat med smak av rabarber, mandel och kardemumma. Bakade med muscovadosocker som har en liten ton av lakrits.

Ingredienser

Rabarber- och mandelmuffins

  • Ca 24 minimuffins
  • 200 gram rabarber
  • 75 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl muscovadosocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 75 gram mandelmassa
  • 25 gram smör
  • 1/2 tsk stött kardemumma
  • Garnering:
  • 25 gram mandelspån

Gör såhär

  1. Skölj och skala rabarbern. Hacka den sedan i små bitar.
  2. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölken och låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Tillsätt smöret och mjölken.
  4. Blanda rabarbern med mjöl och bakpulver och vänd sedan ner i äggsmeten.
  5. Placera ut muffinsformar i en minimuffinsplåt. Fördela smeten i formarna.
  6. Riv mandelmassan och blanda den med smör och kardemumma. Rulla små bollar och tryck ner i mitten på varje muffins.
  7. Strö över mandelspån och grädda i 225 grader i ca 8 minuter. Kontrollera med sticka.
  8. Låt svalna på galler.

Rabarberkaka med limetopping

Rabarber med limetarta
Rabarberkaka med smak av kanel och ingefära, toppad med ostkräm smaksatt med lime.  Många smaker i en härlig kombination.

Ingredienser

Rabarberkaka med limetopping

  • Ca 40 bitar
  • 4 ägg
  • 100 gr smör
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 250 gr skalad och fint skivad rabarber
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • Ostkräm
  • 75 gr smör
  • 3 dl florsocker
  • 100 gr philadelphiaost
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pressad limesaft
  • Fint rivet skal från en halv limefrukt (endast det gröna)

Gör såhär

  1. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
  2. Vispa ihop smör, ingefära och socker till en luftig smet. Vispa sedan i äggen ett i sänder. Rör sedan ner de torra varorna, när detta är väl blandat rör du ned rabarbern.
  3. Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en ugnsform (ca 40*30 cm). Häll i smeten och grädda i 175 grader, 18-20 minuter. Kontrollera med en provsticka om kakan är färdig.
  4. Ostkräm
  5. Vispa alla ingredienser till en ”fluffig” smet. Bred sedan ut ostkrämen på den väl avsvalnade kakan. Låt den färdiga kakan stå i kylen en halvtimme innan du skär upp den, ät och njut.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13188 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se