Pasta med tomatsås

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Snabb pastarätt med en ljuvlig tomatsås.

  • 300 gr färska tomater i tärningar
  • 1 kvist färsk rosmarin finhackad eller ½ tsk torkad
  • 1 rödlök finhackad
  • 1 klyfta vitlök finhackad
  • ½-1 urkärnad finhackad röd chili (spansk peppar)
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 tsk balsamicovinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 4 portioner valfri pasta kokad efter anvisningarna på paketet.

Fräs rödlök, vitlök och chili i olivolja, ett par minuter på medelvärme. Tillsätt tomater, socker, vinäger och rosmarin, låt allt sjuda på låg värme under omrörning till lämplig konsistens (koka bort ca 1/4 av såsen).
Smaka av med salt och peppar.
Blanda i den kokta pastan och servera genast med nyriven parmesanost.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 1 =