Pannbiffar

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Pannbiff serveras gärna med potatismos, rårörda lingon och något gott aromsmör.

  • 600 gr köttfärs
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde eller god köttbuljong
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm nymald kryddpeppar
  • Smör till stekning

Gör så här

Fräs löken mjuk i en stekpanna med lite smör. Blanda löken i ströbrödet, slå över grädde eller köttbuljong och låt det svälla några minuter.

Blanda färs, ägg, sirap,lök, salt och peppar med brödblandningen.
Gör en liten provbiff, stek den och smaka av om det behövs mer salt. Låt den färdiga färsen stå i kylen 15 minuter så smaken mognar.
Forma och stek fyra stora eller åtta små pannbiffar i smör på medelhög värme.

Servera med potatismos, rårörda lingon och något gott aromsmör

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 5 =