• 3,5 dl vetemjöl
  • 150 gr smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 ägg till pensling
  • 0,5 tsk salt

Prova byta ut en del av vetemjölet mot något smakrikt mjöl, till exempel grahamsmjöl, dinkelmjöl eller skrädmjöl. Sedan är det bara att fylla med din favoritfyllning och njuta av ett sprött och gott pajskal.

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...Loading...

Gör så här

1. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen och låt den stå svalt 20-30 min, vispa upp ägget och pensla skalet innan du förgräddar det.
3. Värm ugnen till 200 grader, förgrädda pajskalet 10-15 min.

Prova byta ut en del av vetemjölet mot något smakrikt mjöl, till exempel grahamsmjöl, dinkelmjöl eller skrädmjöl.

Sedan är det bara att fylla med din favoritfyllning och njuta av ett sprött och gott pajskal.