Kontakta oss
Prisjakt
4.58 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Paj med fetaost, broccoli och kassler

Recept på paj med fetaost, kassler och broccoli. Kassler ger sälta och lite smak av rök. Broccoli ger vitaminer och fetaost är pricken över i. Det går bra att göra flera pajer samtidigt och frysa in för en snabb lunch eller middag.

3.66 av 5 (162 recensioner)
Paj med fetaost, broccoli och kassler

Lyckas med mat tipsar till pajen:

  • Pajform - Paj är enkelt och gott, och passar både till vardags och till fest. Hos oss hittar du stora- och små pajformar i olika modeller. Vi har pajformar med klassiska vågiga kanter och löstagbar botten som gör det enkelt att servera pajen hel! Kolla in alla våra pajformar här >>
  • Keramiska kulor för bakning - Keramiska kulor för bakning av t.ex. pajskal. Kulorna leder värme och hjälper till att förhindra blåsbildning och att degen krymper under gräddning. Du hittar keramiska bakningskulor för pajskal här >>
  • Roller pajlock - Vill du göra ett vackert pajlock till din paj så har vi det perfekta redskapet. Med en roller kan du enkelt skära till fina, mönstrade pajlock. Rollern glider lätt genom rullade bakverk och skär en perfekt kors- och tvärs design. Med rollern sparar du både tid och krångel - perfekt för du ska förbereda för en festlig måltid! Du hittar vår roller från Kitchen Craft här >>

Ingredienser Fetaostpaj

4 Portioner Tillagningstid: 45 Minuter
  • Pajdeg
  • 125 gr smör
  • 2 dl vetemjöl fullkorn
  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 krm salt
  • Fyllning
  • 200 gr lättkokta broccolibuketter
  • 100 gr tärnad fetaost
  • 250 gr fint strimlad kassler
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 3 lättvispade ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt och vitpeppar

Gör såhär

  1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut dem i en pajform (ca 24 cm). Ställ in formen i kylen 20 minuter.
  2. Tag ut och nagga botten med en gaffel, pensla sedan botten med lite uppvispat ägg.
  3. Grädda i 175 graders ugn ca 10 minuter.
  4. Fyllning
  5. Koka upp mjölk, rör ned den rivna osten och tag åt sidan.
  6. När blandningen är svalare än 50 grader rör du ned resterande ingredienser och smakar av med salt och peppar.
  7. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen i 175 graders ugn i ca 25 minuter tills smeten har stelnat.

Lyckas med mat tipsar!

  • Byt ut kassler mot skinka om du föredrar det eller uteslut köttet helt och tillsätt soltorkade tomater i Fetaostpajen.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier Pajrecept

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13266 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se