Ostpaj med marinerade champinjoner

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Som är både god och enkel och du väljer själv din ost. Marinerad champinjoner till ger det hela en extra piff.

  • Pajskal
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 150 gr smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 ägg till pensling
  • 0,5 tsk salt
  • Fyllningen
  • 250-350 gr riven valfri god ost
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 ägg
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar
  • Marinerade champinjoner
  • 400 gr tunt skivade färska champinjoner
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1,5 msk balsamicovinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk strösocker
  • Svartpeppar

Gör så här

Pajskal
1. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen och låt den stå svalt 20-30 min. Vispa upp ägget och pensla pajskalet innan du förgräddar det.
3. Sätt ugnen på 200 grader, förgrädda pajskalet 10-15 min.

Ostfyllning
1. Koka upp mjölken och grädden, dra åt sidan och blanda i den rivna osten. Rör om tills osten har smält och låt det svalna.
2. Knäck ned äggen i ostblandningen, blanda i sockret och smaka av med salt och peppar.
3. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda ostpajen ca 35 minuter, 140 graders ugn.

Marinerade champinjoner
1. Lägg de skivade champinjonerna i en skål.
2. Blanda vinäger, kryddor och olja och skaka eller vispa ihop såsen.
3. Häll såsen över champinjonerna, blanda och smaka av med salt och peppar. Låt sedan salladen stå kallt en stund före serveringen.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + 17 =