Örtströmming

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Örtströmming serveras när det finns tillgång till färsk strömming. Eller varför inte under våra högtider, tex midsommar eller jul.

  • Strömming
  • 400 gr rensad strömming
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 dl hackad färsk basilika
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 1 morot i tunna slantar
  • 1 rödlök i tunna ringar
  • Lag
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl socker
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 msk salt

Gör så här

1. Koka upp alla ingredienser till lagen under omrörning.
2. Rulla ihop fisken med skinnsidan utåt. Lägg rullarna tätt med skarven nedåt i en låg, vid kastrull eller traktörpanna.
3. Häll det heta spadet över strömmingen, sjud under lock på svag värme ca 8 min (64 grader innertemperatur). Låt den kallna i spadet.
4. Blanda i lök, morötter och örter i den inkokta, kalla strömmingen, låt stå och dra i minst sex timmar.

Servera på ett hårt knäckebröd eller tunnbröd med lite ringad rödlök.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 − 1 =