Kontakta oss
Prisjakt
4.58 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Morotsmuffins

Klassikern morotsmuffins är älskad av många, och här finns ett recept toppat med supergod frosting.

4.07 av 5 (354 recensioner)
Morotsmuffins

Bakredskap för bästa resultat:

Morotsmuffins med frosting

För dig som älskar morotskaka kommer här en variant i form av muffins. Dessa morotsmuffins blir saftiga och supergoda.
Prova även något av våra recept på Morotskaka

  • Förberedelser: ca 15 minuter.
  • Tillagning ca: 30 minuter
  • Klart på: 45 minuter
  • 10-12 bitar
  • Pâtisserie
  • 12-15 muffins
Morotsmuffins har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 350 kcal

Ingredienser

Morotsmuffins

  • ½ liter finrivna morötter (ca 2-3 st)
  • 4 ägg
  • 3 dl råsocker
  • 1 dl rapsolja (eller 100 g smält smör)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk stött eller mald kardemumma
  • Frosting
  • 50 g smör
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl florsocker
  • Garnering
  • Strössel

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Placera ut muffinsformar i muffinsplåten
  3. Skala och riv morötterna på ett fint rivjärn.
  4. Vispa ägg och socker pösigt i en skål.
  5. Rör ner morötter och rapsolja.
  6. Blanda mjöl med vaniljsocker, bakpulver och kardemumma.
  7. Fyll muffinformarna till 2/3 delar.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter.
  9. Rör ihop frostingen och bred eller spritsa över muffinsarna när de svalnat. På bilden har vi använt Wilton tyll 6B som du hittar här.
  10. Garnera med strössel!

Tips för att lyckas med morotsmuffins

Använd färska morötter

För att få riktigt saftiga morotsmuffins är det bästa att använda färska morötter. Det kommer göra dina muffins så mycket saftigare än om du köper färdigrivna morötter på påse.

Använd rumstempererade ingredienser

Det bästa är att låta ingredienserna stå framme och bli rumsvarma. Det gäller särskilt äggen, om du förvarar dem i kylskåp. När alla ingredienserna har samma temperatur undviker du att något skär sig och smeten kommer att blandas och gå ihop mycket lättare.

Övergrädda inte

Håll koll på ugnen så dina morotsmuffins inte blir övergräddade. Torra muffins är inte särskilt gott. Så ta hellre ut dom lite för tidigt, enklast att kontroller med är en provsticka eller tandpetare.

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier Muffins Recept

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13254 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se