Morotskaka

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Morotskaka är populärt i alla åldrar. Trots att en del kan vara skeptiska till morötter så inser de att denna kaka är toppen.

  • Morotskakan
  • 2 ägg
  • 50 gr smör
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl finrivna morötter
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ost krämen
  • 75 gr smör
  • 3 dl florsocker
  • 100 gr philadelphiaost
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pressad limesaft

Gör morotskakan så här

1. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
2. Vispa ihop smör och socker till en luftig smet. Blanda sedan i äggen och de torra varorna, när detta är väl blandat rör du ned de rivna morötterna.
3. Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en ugnsform (ca 20*30 cm). Häll i smeten och grädda i 175 grader, 25-30 minuter. Kontrollera med en provsticka om morotskakan är färdig.
4. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och låt den svalna.

Ostkräm till morotskakan

Vispa alla ingredienser till en ”fluffig” smet. Bred sedan ut ostkrämen på den väl avsvalnade kakan. Låt den färdiga kakan stå i kylen en halvtimme innan du skär upp den, ät och njut.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 11 =