Morotskaka med kokos och lime

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Ett något annorlunda recept på morotskaka med valnötter och en liten nyans av lime.

  • 5,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk mald kanel
  • 0,5 tsk mald muskotnöt
  • 0,5 tsk mald kryddpeppar
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl kokosflingor blötlagda i 2 msk vatten
  • 2 dl hackade valnötter
  • 4 ägg
  • 5,5 dl florsocker
  • 3 dl neutral matolja
  • 1 burk på 425 gr, krossad ananas väl avrunnen
  • 5,5 dl fint rivna morötter
  • Limekräm
  • 3 dl florsocker
  • 75 gr rumstempererat smör
  • 200 gr philadelphiaost
  • rivet skal från en lime (endast det gröna)
  • Saften från en lime

Gör så här

1. Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en djup ugnsplåt med bakplåtspapper.

2. Blanda alla torra ingredienser utom sockret i en stor bunke.

3. Vispa ägg och socker en minut, rör ned oljan försiktigt i äggsmeten.

4. Slå äggsmeten över de torra ingredienserna. Blanda i kokos, ananas, och de rivna morötterna. Blanda om ordentligt.

5. Slå upp smeten på plåten, grädda i ca 50 minuter. Kakan är färdig när det inte fastnar något på din provsticka.

6. Kyl kakan och bred ut limekrämen, skär i bitar och njut.

Limekrämen

Vispa ihop alla ingredienser till en slät kräm.

Denna morotskaka blir underbart saftig och god. Det som blir över fryser man bara in i burkar med bakplåtspapper i mellanlagrena.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 + åtta =