Minestronesoppa

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 5,00 av 5
Loading...

Ett recept på en helt vegetarisk minestronesoppa. Du kan enkelt tillsätta kött eller fisk om du vill ha en mera matig soppa.

  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 morötter, skalade och strimlade
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 1-2 finhackad och urkärnad spanskpeppar
  • 500 gr krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1,2 liter vatten
  • 100 gr spagetti, bruten i ca 4 cm bitar
  • 0,5 dl hackad färsk basilika eller 2 msk torkad
  • 2 dl sköljd och fint ringad purjolök
  • Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt rödlök, vitlök, morötter och spansk peppar fräs allt ett par minuter.
2. Slå på krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärningarna, låt koka i tio minuter, slå i spagettin och koka pastan efter tiden på paketet.
3. Slå i basilika och purjolök, smaka av med salt och peppar.

Servera med vitlöksbröd. Om man inte vill ha vegetarisk soppa så kan man fräsa 150 gr rökt strimlad skinka tillsammans med löken.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =