Recept – Lyckasmedmat.nu
Läckra muffinsformar
www.lyckasmedmat.se/muffinsformar
Hos oss hittar du 100 tals muffinsformar i olika mönster.
Tårtdekorationer - Lyckasmedmat.se
www.lyckasmedmat.se/tårtdekorationer
Alla redskap du behöver till tårtdekorationer, utstickare, kavlar, formar, färger och penslar.

Viltrecept

Startsida » Matrecept » "Viltrecept"

Viltkött är nog det bästa och nyttigaste köttet vi har, tyvärr inte i var mans hand. Men som tur är finns det att köpa i butiker också. Viltkött är ett magert kött, djuret har själv valt sin föda vilket har betydelse för köttets kvalitet. Viltkött smakar lite mer och man behöver ofta bara salt och peppar vid tillagningen, sätt smak på tillbehören istället.

Älgköttsoppa

I Soppa, Viltrecept

En värmande soppa på älgkött för kalla höst- och vinterdagar, servera gärna med ett gott bröd och en stark ost.

Kalops på älg

I Viltrecept

Kalops av älg blir bara godare om man kokar den dagen innan man ska äta den. Det är en rätt som kan göras storkok av och frysas in.

Gravlaxsallad

I Förrätter, Laxrecept, Viltrecept

Recept på en smakrik gravlaxsallad med ägg och potatis.Gravlaxsallad passar även bra att fylla bakpotatis med eller varför inte till en omelett.

Löjromsmousse

I Farsdag middag, Fisk, Förrätter, Viltrecept

En enkel och god förrätt som imponerar på de flesta, löjromsmousse. Servera med en löksallad på kavring eller med tunnbröd.

Rökt renstek i tunnbröd

I Viltrecept

Tunnbrödsrullar med rökt renstek är bra till utflykten eller perfekt som förrätt. Då kan du gärna servera dem med lingonketchup till.

Gravad lax med parmesanost

I Förrätter, Laxrecept, Påskbuffé, Viltrecept

En förrätt med många smaker, gravad lax, parmesan ost och soltorkade tomater.

Gravad lax

I Fisk, Förrätter, Julmat, Laxrecept, Viltrecept

Servera gravad lax med hovmästarsås eller en god syrlig pickels.

Viltrub

I Kryddblandningar, Viltrecept

Med denna enkla viltkrydda tar du fram nya spännande smaker i ditt grillade viltkött, den passar också bra till lamm.

Älgköttbullar med potatis och svampmos

I Viltrecept

När jag gör köttbullar brukar jag alltid göra minst dubbel sats och frysa in det som inte går åt, för snabba middagar eller luncher.

Antilopgryta med citron och oliver

I Viltrecept

Ett recept med antilop som en kockkollega tog fram till en viltgrossist

Råbiff av rådjur

I Förrätter, Viltrecept

Råbiff av rådjur med många härliga smaker, som kapris och senap.

Rostbiff av hjort med murklor och konjak

I Viltrecept

En hel måltid med hjortrostbiff, mandelpotatisgratäng och ljuvlig sås av murklor.

Rödingmousse med marinerad svamp

I Förrätter, Viltrecept

Rödingmousse är perfekt för festen, den går att göra dagen innan och du lägger upp den när den ska serveras.

Porterkokta älgrullader

I Viltrecept

Porterkokta älgrullader serveras med potatismos, snittgurka, rårörda lingon och sallad. Mmm…en klassiker!

Vaniljpannacotta med rårörda åkerbär

I Efterrätter, Julmat, Viltrecept

Pannacotta är en italiensk dessert här med norrbottens bästa bär, åkerbäret. Åkerbärsblomma är Norrbottens landskapsblomma.

Viltköttbullar

I Julmat, Påskbuffé, Varmrätter, Viltrecept

Köttbullar om något är en svensk klassiker och godast är ändå de hemgjorda. Här hittar du ett recept med viltfärs, älg, rådjur eller ren.

Rödingfilé med krossade rotsaker

I Fisk, Påskbuffé, Varmrätter, Viltrecept

En underbar fiskrätt serverad med rotsaker, en uppskattad rätt för fiskälskare. Röding är en laxfisk, både vild och odlad finns, men den som saluförs är oftast den odlade.

Renskav

I Varmrätter, Viltrecept

Renskav kan göras gräddstuvad eller med buljong som ett nyttigare alternativ, godare enligt många. Potatismos och lingonsylt är klassiska tillbehör till renskav.

Laxceviche med brödkrutonger

I Fisk, Förrätter, Laxrecept, Påskbuffé, Snabblagat, Viltrecept

En förrätt som passar de flesta, mycket smak och hetta från chili och wasabi. Kan förberedas någon timma innan men sätts ihop precis innan måltiden.

Renköttssoppa

I Soppa, Viltrecept

Renköttsoppa är perfekt en kulen dag. Gör gärna soppan en dag innan för då hinner den ta upp alla smaker.