Lussebullar

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Recept på goda och saftiga lussebullar, fyllda med mandelmassa.

  • Deg
  • 17 dl vetemjöl special
  • 5 dl mjölk 3 %
  • 250 gr kesella
  • 100 gr rumstempererat smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 50 gr jäst för söta degar
  • ½ tsk salt
  • 1 gr saffran
  • Fyllning
  • 200 gr riven mandelmassa
  • 100 gr rumstempererat smör
  • 100 gr strösocker
  • Topping
  • 1 uppvispat ägg
  • ca 1 dl pärlsocker

Gör så här

Börja med fyllningen genom att röra ihop ingredienserna till en mjuk kräm.
Sätt sedan alla ingredienser till degen i degbunken. Blanda i 5 minuter till en smidig deg. Dela degen i 4 lika stora bitar och kavla ut dem en och en i ca 40*20 (längden på din bakplåt). Bred ¼ av fyllningen tunt över hela rektangeln och rulla sedan ihop den till en hård rulle. Lägg sedan rullarna två och två på en bakplåt med bakplåtspapper (skarven på lussebullen nedåt). Låt dem jäsa under bakduk i ca 1,5 timmar.
Pensla med ägg och strö pärlsocker på.
Grädda sedan en plåt åt gången i 200 graders ugn tills lussebullarna har en kärntemperatur på 97 grader, kontrollera med digital kökstermometer.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva + sex =