Lök och ingefärskyckling

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

En snabblagad kycklingrätt där du använder kycklingfilé och smaksätter med ingefära, koriander, palmsocker, fisksås och givetvis vitlök.

  • 1 dl vegetabilisk olja
  • 3 klyftor vitlök finhackad
  • 3 msk riven ingefära
  • 800 gr finstrimlad kycklingfilé
  • 0,5 dl ostronsås
  • 0,5 dl fisksås
  • 1 msk palmsocker
  • 7 st schalottenlökar, klyftade
  • 3 st skivad rödlök
  • 2 st strimlad röd paprika
  • 2 dl skivade färska champinjoner
  • 0,5 dl hackad färsk koriander

Gör så här

1. Bryn vitlök, rödlök, schalottenlök och ingefära gyllenbruna i olja. Tillsätt kycklingen, låt den också få färg.
2. Tillsätt resterande grönsaker och kryddsåser. Låt de hela puttra fem minuter.
3. Strö över hackad koriander, servera med kokt eller stekt ris.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − nio =