-
Smöra och bröa (du kan använda mandelmjöl eller kokosmjöl istället för ströbröd om så önskas) en pajform.
-
Smält smöret i en rymlig kastrull.
-
Rör ner sockret direkt i kastrullen.
-
Tillsätt ett ägg i taget.
-
Tillsätt därefter mjölet och kakaon och den grovhackade chokladen.
-
Slå upp i formen och baka i 175 grader under ständig koll tills den precis stelnat och en provsticka förbli torr.
-
Ta ut den och låt den vila 10-15 minuter.
-
Under tiden den bakas gör du den ljusa chokladtryffeln.
-
Koka upp grädde och smör.
-
Krossa chokladen och låt den smälta i grädden. Rör noga så det inte bränns vid!
-
Ställ kastrullen i kallt vattenbad. Rör om då och då.
-
Bred tryffelsmeten över kakan.
-
Toppa med 1 dl rostade,skalade hasselnötter.
-
Ställ kakan i kylen tills den ska serveras. Den vinner på en natt i kylskåpet
Snabbt och bra
Bra och snabb service