Laxtartar med mango och chili

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 2Röster medel: 5,00 av 5
Loading...

En laxtartar kan förberedas någon timme inna den serveras. Tänk på att inte använda en chilifrukt som för stark eftersom styrkan i chili kan variera så mycket.

  • 300 gr finhackad skinn och benfri lax
  • en halv rödlök finhackad
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • saft från en lime
  • färsk chilifrukt efter smak (tänk på att vissa chilisorter är väldigt starka)
  • en halv färsk mango finhackad (går att hoppa över)
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 kryddmått mald vitpeppar
  • 4 skivor gott bröd

1. Blanda allt väl i en rostfri bunke och låt marinera 30 minuter i kylskåp.
2. Servera på rostat bröd med en limeklyfta till, prova gärna med en god pickles.
Det går bra att forma små biffar och steka i smör om man inte gillar ”rå fisk”

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + ett =