Laxfilé med het tomat och chilisås

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

En lättlagad fiskrätt med en doft från Asien. Laxen serveras med en sås av ingefära, vitlök,tomat, chili, fisksås och palmsocker. Kokt ris eller pressad potatis passar bra till.

  • Het tomat och chilisås
  • 2 msk matolja
  • 3-4 grovt hackade tomater ca 200 gr
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1-2 urkärnad och hackad spanskpeppar
  • 40 gr palm- eller rårörsocker
  • 1 cm riven ingefära
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl finhackad koriander
  • vietnamesisk fisksås
  • Laxfilé
  • 2 msk matolja till stekning
  • 700-800 gr skinndragen laxfilé
  • kokt jasminris 4 portioner
  • färsk koriander

Gör så här

Sås

1. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Fräs vitlök och ingefära i 1 minut på svag värme. Lägg i tomater, chilifrukt, palmsocker och vatten.
2. Sjud de hela några minuter, smaka av med fisksås (används som salt).

Lax

1. Bryn laxen i olja tills den är gyllenbrun på båda sidor.
2. Lägg ned fisken i såsen och sjud det hela tills laxen är klar, strö den hackade koriandern över och servera.

Servera med kokt eller stek ris.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 + åtta =