Laxceviche med brödkrutonger

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

En förrätt som passar de flesta, mycket smak och hetta från chili och wasabi. Kan förberedas någon timma innan men sätts ihop precis innan måltiden.

  • Marinad
  • Saften från en lime
  • 3 msk olivolja
  • 2 cm wasabipasta
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 250 gr laxfilé skinn och benfri
  • en halv spanskpeppar
  • nymald svartpeppar
  • Sallad
  • 100 gr sköljd ruccolasallad
  • 50 gr cocktailtomater
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad gul paprika
  • Tärnat bröd till krutonger

Gör så här

1. Skär laxen i 0,5 cm tjocka skivor. Rör ihop alla ingredienser till marinaden och häll 2/3 delar av marinaden över laxen.
2. Låt laxen stå i kylen i minst 1 timme och högst 5 timmar före servering.
3. Stek krutongerna gyllenbruna i olivolja.
4. Lyft upp laxen ur marinaden och blanda den med sista delen av marinaden, ruccolasallad, paprika, tomater samt brödkrutonger.
Servera!

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 13 =