Lammstek

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Saftig lammstek som vi lägger i en kryddlag som du förbereder dagen innan middagen.

  • 1,5-2 kg lammstek med ben
  • Lag:
  • 3 liter vatten
  • 2,5 dl grovt salt
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk krossad svartpeppar
  • 5 färska rosmarinkvistar
  • 3 klyftor vitlök, lätt krossade
  • 4 msk japansk soja

Gör så här

Putsa och lägg lammsteken på stekgaller, ovanpå en långpanna. Stek i 90 graders ugn tills steken nått en kärntemperatur på 54-62 grader i den tjockaste delen in mot benet (3-5 timmar). Den lägre temperaturen ger en blodig lammstek och den högre välstekt.

Lag
Koka salt, socker, peppar och vatten tills saltet löst sig. Kyl ned lagen och lägg sedan i vitlök, soja och rosmarin.

Låt steken svalna och lägg sedan steken i lämpligt kärl och slå över den kylda lagen. Lagen ska täcka hela steken, låt stå i kyl 5-6 timmar.
Ta upp och skiva lammsteken och servera den kall eller varm tillsammans med potatisgratäng och grönsallad.
Lammsteken går att förbereda ett par dagar i förväg. Slå bara in den i plastfilm när du tar upp den ur saltlagen.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 5 =