Lammrostbiff med bönor

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Lammrostbiffens mjälla smak med bönornas smak av vitlök och rosmarin är en perfekt kombination.

  • 800 gr lammrostbiff eller lammstek
  • Saltlag
  • 1 liter vatten
  • 4 msk salt
  • 1 gul lök hackad
  • 1 morot skalad och i tunna slantar
  • 1 msk krossad svartpeppar
  • 3 msk japansk soya
  • 1 kvist rosmarin
  • Bönsallad
  • 200 gr haricots verts förkokta
  • 200 gr vaxbönor förkokta
  • 100 gr kikärtor förkokta
  • 2 klyftor vitlök hackade
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • Salt och nymald svartpeppar

Gör så här

Saltlag
Koka upp alla ingredienser och kyl.

Lammrostbiff

1. Lägg lammet i en ugnsfast form eller på ugnsgaller med plåt under. Sätt in i 70 graders ugn och stek tills innertemperaturen är 58-65 grader beroende på hur röd du vill ha rostbiffen (kontrollera med mat termometer).
2. Lägg lammrostbiffen i den kalla saltlaken och låt den ligga i kylen över natten, tag upp och torka av.

Bönsallad
Blanda ihop allt i en rostfri skål, smaka av med salt och peppar. Serveras varm eller kall.

Servera i tunna skivor med bönsallad och/eller potatisgratäng. Lammrostbiffens mjälla smak med bönornas smak av vitlök och rosmarin är en perfekt kombination.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 + tretton =