- Förberedelser: ca 10 minuter.
- Tillagning ca: ca 15 minuter
- Klart på: 25 minuter
- 25 bitar
- Pâtisserie
Kylskåpskaka har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
- 500 kcal
Kylskåpskaka med mörk choklad
Ingredienser kylskåpskaka
- 250 gram chocolate chip cookies, delade i 2 cm stora bitar
- 1 dl rostade, osaltade jordnötter, hackade
- 4 msk siktad kakao
- 100 gram smör, delat i bitar
- 180 gram mörk choklad, grovhackad
- 395 gram sötad kondenserad mjölk
- Chokladganache:
- 120 gram mörk choklad
- 50 gram smör
Gör såhär
- Smörj en fyrkantig form, ca 20 cm och klä den med bakplåtspapper.
- Blanda kakor, jordnötter och kakao i en skål.
- Lägg smör, choklad och kondenserad mjölk i en mediumstor kastrull och värm på låg värme. Rör tills allt smält ihop.
- Häll chokladsmeten över kakblandningen och blanda väl.
- Skeda över blandningen i formen och platta till med sleven. Ställ in i kylen i ca 2 timmar.
- Gör chokladganachen: smält ihop choklad och smör i en kastrull och ställ åt sidan i några minuter. Häll sedan ganachen över kakan och bred ut. Ställ in i kylen i några timmar igen.
- Skär i rutor och servera!
Bagaren tipsar
Kategorier Choklad - Recept, Småkakor
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Valhrona kakao
Borde ha upptäckt denna kakao för länge sedan men nu är det gjort och vill fortsätta med min nya fina kakao som jag...